H εταιρία AMI GROUP

Εταιρικό προφίλ

H εταιρία AMI GROUP ιδρύθηκε το 2003. Ιδρυτής της είναι ο Aμίλλης Νικόλαος, απόφοιτος της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος MSc Business Phycology of UEL, με  πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην ασφαλιστική αγορά.

 

Δραστηριοποιείται στον χώρο των πωλήσεων από το 1996, με επιτυχημένη και διακεκριμένη διαδρομή έως και τον βαθμό του Unit Manager. Η έναρξη της ασφαλιστικής του δραστηριότητας έγινε στην ασφαλιστική εταιρία Ελληνοβρετανική AEAZ  το 1996, μετά από τη συγχώνευση της εταιρίας με την ALPHA ασφαλιστική και κατόπιν από το 2008 έως το 2011 στην AXA ασφαλιστική.

 

Η εταιρία δραστηριοποιείται στον τομέα της πρακτόρευσης ασφαλίσεων με κύριο σκοπό την καλύτερη δυνατή κάλυψη των πελατών της, μέσω ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών αλλά και αλλοδαπών κυρίως ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιριών, καθώς και  της  καλής συνεργασίας μας με Ελληνικές  και Αλλοδαπές μεσιτικές εταιρίες.

 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ελληνικού κράτους, τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό κώδικα δεοντολογίας, η ΑΜΙ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πελατών και συνεργατών της και φροντίζει ώστε να τους εξασφαλίζει ολοκληρωμένες ασφαλιστικές καλύψεις με όσο το δυνατό πιο προσιτό ασφάλιστρο.

 

Κατέχει την τεχνογνωσία (know – how) ειδικών ασφαλιστικών καλύψεων και τη γνώση της δημιουργίας ασφαλιστικών προγραμμάτων ανά περίπτωση (tailor made ασφαλιστήρια μέσω ξένων ασφαλιστικών εταιριών και οργανισμών) κάτι που κάνει την AMI να ξεχωρίζει από τους άλλους ασφαλιστικούς διαμεσολαβούντες που συνεργάζονται αποκλειστικά και μόνον με Ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες.

 

ΑΜΙ σε αντίθεση με τους περισσότερους ανταγωνιστές της έχει τη δυνατότητα ασφάλισης σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου χωρίς περιορισμό, εκτός και εάν θεωρούνται εμπόλεμες περιοχές.

 

Στο πλαίσιο της  επιθεώρησης μας από τον αναγνωρισμένο φορέα Lloyd’s Register Quality Assurance, ολοκληρώθηκε η πιστοποίησή μας με ISO 9001:2008 με απόλυτη επιτυχία με βάση τις απαιτούμενες ενέργειες.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πιστοποίηση με το συγκεκριμένο διεθνές πρότυπο ποιότητας αφορά το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών της εταιρίας και είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την πολιτική της, η οποία συνίσταται στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων ασφαλιστικών υπηρεσιών και στην πλήρη ικανοποίηση των συνεργατών  και των  πελατών της.

 

Σημειώνεται ότι το πιστοποιητικό ISO 9001:2008 συμβαδίζει απόλυτα με το στόχο της εταιρίας να διατηρεί το όνομά της ως συνώνυμο της υψηλής ποιότητας στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών, όντας μία εκ των κορυφαίων επιχειρήσεων στην ασφαλιστική αγορά.
Η εταιρία μας έχει συνάψει συνεργασίες επιλεκτικά με αρκετές Ελληνικές αλλά και αλλοδαπές ασφαλιστικές εταιρίες. Βασική μας συνεργασία είναι με την ALLIANZ HELLAS με  την οποία συνεργαζόμαστε  καθολικά σε όλους τους τομείς εργασιών και κυρίως στην ανάπτυξη δικτύου.
Επιπροσθέτως έχει συνάψει συνεργασία από το 2012 με ένα δίκτυο άνω των 300 ανεξάρτητων συνεργατών , απευθείας συνδεδεμένων με τις ασφαλιστικές εταιρίες σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Το σύνολο των πελατών που μας εμπιστεύονται , θα ξεπεράσει τους 60.000 στο τέλος του 2022.
Οι συνεργάτες μας και οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από τα κεντρικά ιδιόκτητα γραφεία της εταιρίας μας στη Θεσσαλονίκη, από το κατάστημά μας στην Πάτρα καθώς και από τα κατά τόπους συνεργαζόμενα γραφεία μας σε όλη την Ελλάδα.
Το 2013 ολοκληρώθηκε η ίδρυση της AMI LONDON-BROKERS LTD με έδρα στο Λονδίνο και με σκοπό τη διαμεσολάβηση εξειδικευμένων προϊόντων προς διάθεση στην Πολωνία – Βουλγαρία – Ελλάδα – Κύπρο.
Η ΑΜΙ LONDON BROKERS εκπροσωπεί κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα την INTERNATIONAL RISK SOLUTION  και την WORLDWIDE SPECIAL RISKS μέσω της ΑΜΙ Πρακτορεύσεις Ασφαλειών.
To 2015 ιδρύθηκε η ΑΜΙ Πρακτορεύσεις Ασφαλειών ΙΚΕ, με συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση της συγκεκριμένης εταιρίας του κου Τσάφου Νεοκλή(υπεύθυνο Νοτίου Ελλάδος). Σκοπός της συγκεκριμένης εταιρίας, είναι η συνεργασία με Ελληνικές Ασφαλιστικές εταιρίες, διαχωρίζοντάς την από την ιδιότητα της ΑΜΙ Group, να διατηρεί το ρόλο της επικεφαλής εταιρίας.
Το 2016 ξεκίνησε τις εργασίες της η ASSURANCE INTERNATIONAL BULGARIA LTD (Θυγατρική της ΑΜΙ) με απώτερο σκοπό, την ανάπτυξη δικτύου στη γειτονική χώρα και την εξυπηρέτηση ημεδαπών και Ελλήνων πελατών που έχουν οικονομικά συμφέροντα στη Βουλγαρία.
Το 2017 η ΑΜΙ Πρακτορεύσεις Ασφαλειών προχώρησε στην ανάπτυξη ενός νέου project, με την ανάπτυξη γραφείων αποκλειστικής συνεργασίας. Από το Φεβρουάριο του ίδιου έτους και μέχρι σήμερα , έχουμε ολοκληρώσει την έναρξη των εργασιών 15 γραφείων.
Με χρονολογική σειρά στο Βραχάτι Ν. Κορινθίας, στην Περαία Ν. Θεσσαλονίκης, στη Νικήτη Ν. Χαλκιδικής, στην Κ.Αχαγιά Ν. Αχαΐας, στο Κιλκίς, το Νέο Σούλι Ν.Σερρών, στη Ναύπακτο Ν. Αιτωλοακαρνανίας, τη Βάρδα N.Ηλίας, δύο γραφεία στο Αγρίνιο Ν. Αιτωλοακαρνανίας, στην Πρώτη Ν. Σερρών, δύο στους Αμπελόκηπους Ν. Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβανομένου του γραφείου της Πάτρας και των κεντρικών γραφείων μας στη Θεσσαλονίκη.
 
Σκοπός μας είναι η δημιουργία 26 γραφείων αποκλειστικής συνεργασίας μέχρι τα τέλη του 2024, με απώτερο σκοπό να μας αποδίδει το 50% του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρίας μας.
 
Το 2021 η ΑΜΙ Πρακτορεύσεις Ασφαλειών προχώρησε στην ανάπτυξη ενός νέου project, την ψηφιακή αναβάθμιση του BACK OFFICE με την εταιρία WIS-ALIS και ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ψηφιακή πλατφόρμα της DATAWISE για την πολυτιμολόγηση και έκδοση συμβολαίων με ένα δείγμα 100 επιλεγμένων συνεργατών της.

 

Η ΑΜΙ με την σωστή οργάνωση, το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό, την τέλεια μηχανογραφική υποστήριξη και την άμεση επικοινωνία μέσω του διαδικτύου έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των συνεργατών και πελατών της.